Ervaring, vakmanschap en de bereidheid om aan te pakken

In de wereld van plaatbewerking draait het allemaal om ervaring, vakmanschap en de bereidheid om aan te pakken. Eigenschappen die we terug zien bij Elroy Oostenrijk, voorman van Hendriks plaatbewerking.

Bijna 15 jaar geleden kwam Elroy bij Hendriks plaatbewerking in dienst. Hij had eerst een opleiding motorvoertuigtechniek gedaan. Die liefde voor motoren is er nog steeds. Maar z’n hart ligt tegenwoordig toch echt in de plaatbewerking. Elroy herinnert zich nog uitstekend hoe het eerste contact met Hendriks verliep: “Ik had gewerkt bij Mitsubishi Elevators en werd door het uitzendbureau benaderd voor een baan bij Hendriks. Toen ze vertelden waar het om ging, dacht ik nog ‘dat kan iedereen’. Na aandringen ben ik uiteindelijk toch maar op gesprek gegaan. Ik was eigenlijk direct verkocht. Een mooi bedrijf met fraaie producten en vakmensen als collega.”

Als we Elroy vragen naar wat voorbeelden van het werk, reageert hij enthousiast: “Uiteraard maken we veel standaardproducten, maar er zitten regelmatig fraaie kunststukjes tussen. De mallen voor de Euroborg zijn daar een voorbeeld van. Of neem de ondersteuning van een brug in Montpellier die de vorm van een boom met takken heeft. In totaal hebben we zo’n 200 metalen delen gemaakt om de bekisting volgens de wensen van de architect te krijgen. En het is uiteindelijk ook gelukt!”

De mal is een prachtig voorbeeld van het werk dat bij Hendriks plaatbewerking wordt gemaakt. “Het is gevarieerd en voor een grote verscheidenheid aan opdrachtgevers. Uiteraard zit er meer dan genoeg ‘standaardwerk’ bij, maar dat wordt altijd weer afgewisseld door iets bijzonders.”

Na 15 jaar Hendriks plaatbewerking is Elroy inmiddels sinds één jaar voorman. “Zorgen dat iedereen z’n werk goed kan doen”, noemt hij het zelf. “We staan beneden met zes man en pakken diverse klussen aan: lasersnijden, kanten, knippen. Dat maakt het ook leuk en zorgt voor afwisseling.” Of het lukt om iedereen z’n werk goed te laten doen? “Dat kunnen anderen het beste beoordelen. Maar hoe je het ook wendt of keert, we moeten samen een klus klaren. Dat betekent dat ik regelmatig bijspring, vragen beantwoord of snel een reparatie uitvoer, zodat anderen weer verder kunnen. Het belangrijkste is dat de trein blijft rijden. Ik ben blij dat ik daar mijn steentje aan kan bijdragen.”

Terug naar overzicht