Nieuwe kantbank voor Hendriks plaatbewerkingInvesteren in de toekomst

Na 23 jaar trouwe dienst wordt de bestaande kantbank van Hendriks plaatbewerking binnenkort vervangen door een nieuw exemplaar. De nieuwe kantbank is speciaal afgestemd op de wensen van Hendriks. Het begin van een nieuw productietijdperk.

Een kijkje op de werkvloer bij Hendriks plaatbewerking laat zien dat er volop vraag is naar een ervaren en gespecialiseerd metaalbewerkingsbedrijf. En dat is precies wat Hendriks is. Daarbij kan het onder meer gaan om metalen lateien, constructiewerk of betonmallen. En de vraag naar met name het zwaardere werk neemt steeds meer toe.

Veel van het kantwerk dat de laatste decennia het bedrijf verliet, werd gevormd op de bestaande 500 ton kantbank. De toename in het zwaardere werk en de hoge leeftijd van de kantbank waren aanleiding om deze te gaan vervangen. Om inzicht te krijgen in de huidige mogelijkheden, software en innovaties, werd bij verschillende partijen informatie ingewonnen en zijn gesprekken gevoerd en fabrieken bezocht. Uiteindelijk werd gekozen voor een nieuwe 640 ton kantbank van LVD.

Betrokkenheid operators
Omdat het uiteindelijk de operators zijn die achter de machine staan, zijn zij al in een vroeg stadium betrokken bij de keuze voor de nieuwe machine. Hun stem was medebepalend voor de uiteindelijke aanschaf.

De keuze voor LVD was niet alleen gebaseerd op de stem van de operators, ook de positieve ervaringen die met deze leverancier waren opgedaan speelden een rol. Bovendien kon deze leverancier een andere kantbank van Hendriks plaatbewerking retrofitten en voorzien van nieuwe software. Op die manier konden de medewerkers al bekend raken met de nieuwe technologie en is de software voor beide kantbanken identiek.

Tegelijk met de nieuwe machine werd ook geïnvesteerd in nieuw gereedschap. Wat opvalt aan de nieuwe kantbank is de verbeterde aan- en afvoer en positionering van het materiaal, waardoor voor de operator een prettigere werkomgeving ontstaat. Opmerkelijk is verder de hoge nauwkeurigheid van het nieuwe hoekmeetsysteem. Kortom, een machine waar weer tal van hoogstandjes én standaardwerk mee geproduceerd kan worden!

Natuurlijk bent u van harte welkom om onze nieuwe aanwinst te komen bekijken en alle mogelijkheden voor uw toepassingen te bespreken. Maak een afspraak met Elroy Oostenrijk via e.oostenrijk@hendriks-groep.nl, of bel 06-41 902 944

Terug naar overzicht